DOZOWNIK DO MIODU ELEKTRYCZNY 230V - Z MODUŁEM WIRNIKOWYM - CLASSIC
Główną funkcją urządzenia jest kremowanie miodu, które polega na mechanicznym ucieraniu kryształków miodu za pomocą wirnika wielołopatkowego. Proces ten może odbywać się poprzez przepompowywanie surowca z jednego pojemnika do drugiego lub w układzie z jednym pojemnikiem. Urządzenie pozwala na uzyskanie odpowiedniej konsystencji miodu dzięki ciągłemu przepompowywaniu surowca przez kilka dni. Miod poddany takiemu procesowi zachowuje luźną konsystencję przez wiele miesięcy, jeśli jest przechowywany w stałej temperaturze. Długość procesu kremowania zależy od gatunku miodu, temperatury otoczenia oraz zawartości wody w miodzie.
Dane techniczne:
» opcja kremowania
» samozasysająca, wolnoobrotowa pompa z wirnikiem silikonowym,
» urządzenie sterowane techniką komputerową,
» napełnia około 350 słoików 500 g/godz. (w zależności od rodzaju i gęstości miodu).
» dokładność napełniania +/- 1% ( w zakresie 0 -1200g), +/- 1,5% ( w zakresie powyżej 1200g).
» zakres napełniania od 50g do 45kg
» do użycia również jako pompa
» wszystkie części, z którymi styka się miód są wykonane ze stali nierdzewnej lub tworzywa dopuszczonego do kontaktu z żywnością.
» zasilanie 230V / 180W
Skład urządzenia:
- blat
- pedał uruchamiający dozowanie
- mikrostyk uruchamiający dozowanie
- króciec do węża
- złącze do łączenia węża z pompą
- opaska zaciskowa do węża
- 1,5 metra węża
Zdjęcia są ilustracją poglądową i czasami przedmioty mogą różnić się od wyglądu w rzeczywistości. Nie zmienia to jednak ich właściwości użytkowych.