URZĄDZENIE DO KREMOWANIA MIODU Z PŁASZCZEM...
URZĄDZENIE DO KREMOWANIA MIODU Z PŁASZCZEM...
URZĄDZENIE DO KREMOWANIA MIODU Z PŁASZCZEM GRZEWCZYM 400V, STEROWNIK AUTOMATYCZNY C-01- 70L
URZĄDZENIE DO KREMOWANIA MIODU Z PŁASZCZEM GRZEWCZYM 400V, STEROWNIK AUTOMATYCZNY C-01- 70L

URZĄDZENIE DO KREMOWANIA MIODU Z PŁASZCZEM GRZEWCZYM 400V, STEROWNIK AUTOMATYCZNY C-01- 70L

W20087C
7 640,00 zł
Brutto

URZĄDZENIE DO KREMOWANIA MIODU Z PŁASZCZEM GRZEWCZYM ZE STEROWNIKIEM AUTOMATYCZNYM

Pojemność - 70L

Zasilanie - 400v

 

Urządzenie do kremowania miodu z płaszczem grzewczym ze sterownikiem automatycznym

Specyfikacja:

  • Materiał - stal nierdzewna kwasoodporna
  • Zasilane napięciem - 400v.
  • Pojemność - 70L
  • Sterownik - automatyczny
  • Moc - 0,22kW
  • Prędkość obrotowa - 36obr/min
  • Częstotliwość - 50Hz
  • Gwarancja - 2 lata
  • Pozostałe - Płaszcz grzewczy służący do dekrystalizacji miodu

Doskonałe urządzenie do kremowania miodu. Dzięki odpowiedniej konstrukcji śmigła wykonanego ze stali nierdzewnej kwasoodpornej dokładnie kremuje miód. Prawidłowo skremowany miód powinien mieć konsystencję zbliżoną do masła.

Dzięki dołączeniu płaszcza grzewczego mamy możliwość dekrystalizacji miodu.

Proces kremowania w cyklu "Praca-Postój" dzięki wbudowanego sterownika jest automatyczny. 

  • praca śmigła - 15 min.
  • postój śmigła 1 godź.

Istnieje możliwość indywidualnego wykonania urządzeń przy zamówieniach

Proces kremowania miodu.

Świeżo odebrany miód jest gęsty i przeźroczysty. Po minięciu pewnego czasu miód w naturalny sposób krystalizuje się. Odpowiednia temperatura krystalizacji to 16-18oC, w wyższych ten proces znacznie się wydłuża a kryształki osiągają większe rozmiary.

Podgrzewanie miodu przez kilka dni w temperaturze 40oC powoduje cofnięcie się stanu ze stałego w ciekły.

Urządzenie jest przystosowane i wyposażone w specjalne mieszadło tak by przeprowadzić proces rekrystalizacji. Dzięki temu miód stanie się skremowany do takiej konsystencji że będzie przypominało masło albo np. krem czekoladowy. Po takim procesie miód będzie doskonale rozsmarowywał się na pieczywie bez efektu rozlewania się. Proces kremowania zachodzi w kilka dni przy cyklicznej pracy urządzenia gdzie włącza się urządzenie kilka razy w ciągu dnia na 10-15 min pracy wirnika aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Podczas mieszania miód napowietrza się. By przyspieszyć proces kremowania można dodać miód skrystalizowany, dzięki temu zapoczątkujemy proces stworzenia mikro zarodków krystalizacji i nie dopuścimy do rozrostu istniejących kryształków miodu. 

Skremowany miód przechowywany w stałej temperaturze zachowuje swoją konsystencję przez wiele miesięcy

Do kremownicy polecamy wiadra i odstojniki do magazynowania miodu. Polecamy również doskonałej jakości miodarki. Przydać się również mogą sita do usunięcia elementów stałych z miodu

Zdjęcia są ilustracją poglądową i czasami przedmioty mogą różnić się od wyglądu w rzeczywistości. Nie zmienia to jednak ich właściwości użytkowych.

No reviews
Produkt dodany do listy życzeń
Produkt dodany do porównania